[[Site/Publish_:_unsupportedBrowser]]

Majoitusvaraukset

Majoituksen varaaminen

Voit tehdä majoitusvarauksen joko puhelimitse tai varauslomakkeella. Lähetämme varauksestasi sinulle varausvahvistuksen.

Jos jostain syystä et pääse tulemaan varaamanasi ajankohtana, ole ystävällinen ja ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella tai sähköpostilla mahdollisimman pian. 

Majoitusvaraus puhelimitse

Majatalon numero on +972 52 529 5665. 

Puhelinvarauksen jälkeen ole hyvä ja lähetä samat tiedot vielä kirjallisesti väärinkäsitysten välttämiseksi täyttämällä  majoitusvaraus lomake tai ottamalla yhteyttä yhteydenottolomakkeella.

Soita edullisesti

Suomesta soittaville suosittelemme 99599 - etuliitettä, se maksaa 3 cent/min ja lisäksi oman puhelimen minuuttimaksu. Kiinteään puhelimeen maksu on 2 cent/min. Tarkista kuitenkin hinta nettia.fi

Tämä etuliite ei toimi Israelissa soitettaessa.

Palvelutoiveet

Majoitusvarauslomakkeen Palvelutoiveet -kohdassa pyydämme kertomaan miten saavutte majatalolle, onko käytössänne vuokra-auto, tuletteko sherutilla vai varaatteko lentokenttäkuljetuksen. Kertokaa myös millaisista retkistä olette mahdollisesti kiinnostuneita. Kertokaa myös ateriatoiveistanne sekä mahdollisista erityisruokavalioista, allergioista sekä liikkumisesteistä.

Huomoithan, että ateria- ja kuljetuspalvelujen saatavuus vaihtelee kausittain.

Matkavakuutus

Matkustajan on itse huolehdittava siitä että matkavakuutus on voimassa matkan aikana. Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista jo matkaa varattaessa. Edellytämme voimassa olevaa  matkavakuutusta kaikilta majatalossa majoittuvilta.

Monipuolinen Israel

Israeliin matkustetaan niin kaupunki-, ranta-, kuin aktiivilomalle, eli maa on todella monipuolinen matkakohde. Israelista löytyykin niin autiomaita, hiekalla lautailua, kansainvälisiä metropoleja kuin kauniita rantoja. Israelin paras nähtävyys on Jerusalemin kaupunki.

Liikkuminen Israelissa

Liikkuminen Israelissa on helpointa julkisilla kulkuvälineillä, jotka ovat myös hinnaltaan edullisia. Israel on pieni maa, joten välimatkat ovat yleensä lyhyet. Israelissa on toimiva juna- ja bussiverkosto, mutta myös oman auton vuokraaminen on mahdollista ja liikenteeseen tottuu nopeasti.

Taksi on hyvä liikkumisväline kaupungeissa, vaikka onkin hieman kalliimpi kuin bussit. 

Majoitusvarauslomake

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.

Tarvitseeko Israeliin viisumin?

Suomalainen ei tarvitse Israeliin viisumia alle kolme kuukautta kestävillä turistimatkoilla. Passin pitää olla voimassa kuusi kuukautta matkan jälkeen.
Israeliin saapumisen yhteydessä passia ei enää leimata, vaan maahantulon yhteydessä matkustajalle annetaan irrallinen viivakoodilipuke, joka esitetään jälleen virkailijoille maasta poistuttaessa.

Lennä Israeliin

Israeliin pääsee Suomesta helpoiten lentämällä. Finnair lentää suoraan Helsingistä Tel Aviviin, ja muita väliä liikennöiviä lentoyhtiöitä ovat muun muassa Turkish AirlinesLufthansa ja KLM.

Myös halpalentoyhtiö Airbaltic liikennöi Helsingistä Tel Aviviin. Suora lento Helsingistä Tel Aviviin kestää noin neljä ja puoli tuntia.

Matkailija, nämä asiat on hyvä tietää kosher-säännöistä

Sana kosher on hepreaa ja tarkoittaa kirjaimellisesti puhdas ja kelvollinen. Juutalaisuuden mukaan suhde ruokaan on pyhä, ja sen tulee myös näkyä ruokailussa. Kosher-määräyksillä säädelläänkin elintarvikkeiden tuotantoa, ruoan valmistusta, säilyttämistä sekä tarjoilua. Juutalaisten uskon mukaan määräykset ovat tulleet suoraan Jumalalta, joten säännöt eivät perustu esimerkiksi ruoka-aineiden terveellisyyteen.

Juutalaisuudessa ruoka-aineet jaetaan niiden alkuperän mukaan lihatuotteisiin (basari), maitotuotteisiin (halavi) tai ei kumpaankaan (parve) kuuluviksi. Sallittuja lihoja ovat esimerkiksi nauta, lammas, ankka, kalkkuna ja kana. Kiellettyjä (trefa) ovat sika, äyriäiset, hyönteiset, riista, hevonen ja veri. Kalat ovat parve eli sallittuja, jos niillä on suomut, evät ja selkäruoto. Siksi esimerkiksi hai ja ankerias eivät ole kosher.

Sallittuihin ruoka-aineisiin kuuluvat kaikki kasvikset, hedelmät, palkokasvit, marjat, viljatuotteet sekä kananmunat. Juomista useimmat viinit, hedelmämehut, kaivo- ja lähdevesi sekä ohrasta valmistettu olut ovat kosher. Maito on kosher, jos se on peräisin sallituista eläimistä.

Matkailijalle kosher-säännökset näkyvät ensimmäisenä aamupalalla. Säännösten mukaan lihaa ja maitotuotteita ei saa sekoittaa keskenään eikä nauttia samalla aterialla. Lihan ja maitotuotteiden nauttimisen välillä tulee pitää 1-6 tunnin tauko. Niitä ei myöskään saa valmistaa tai nauttia samoista astioista, vaan niille tulee olla eri valmistusvälineet ja astiastot.

Tästä syystä useimpien israelilaisten aamupalapöydästä puuttuvat leikkeleet, pekoni ja makkarat. Sen sijaan tarjolla on yleensä runsas valikoima erilaisia juustoja, hedelmiä, kasviksia, leipiä ja kaloja.